Stout

Vælg Navnet På Kæledyret







  Stout

Det Stout (Mustela erminea) er et lille pattedyr i familien Mustelidae som også omfatter andre væsler , mink, oddere , ilder, grævlinger , polecats , det jærv , mår, tayraen, fiskeren og stinkdyr. Støven er også kendt som den korthalede væsel og hermelinen. Stoats findes i hele det britiske fastland i en række habitater.

Stoats er fraværende fra Middelhavslandene og Sydeuropa. De anses for at være det mest udbredte mustelåg. Stoat-populationen før ynglesæsonen anslås til at være 462.000 voksne.

Stoat Beskrivelse

Stoaten har en gennemsnitlig hoved- og kropslængde på mellem 16 og 31 centimeter, og stoats i Storbritannien kan veje fra 90 til 445 gram. Hanknuder måler normalt 29 centimeter med en halelængde på 11 centimeter og hunner omkring 26 centimeter med en halelængde på 9 centimeter. Hanknuder er større end hunner.

  Stout

Udseendet af en væsel ligner en væsel, selv om den er betydeligt større og har en karakteristisk sort spids på halen. Stoats har en lang, slank, cylindrisk krop og hals, korte ben og en lang hale.

Deres pels er kastanjebrun om sommeren med en lysere underside. Om vinteren, i de nordlige regioner af Nordamerika og tundraområder, bliver deres pels tykkere og bliver hvid, det er når de omtales som hermelin eller som værende 'i hermelin'. På alle årstider har hoven en sort spids på halen. Den sorte spids tjener sandsynligvis som et lokkemiddel for rovdyr, hvilket vil omfatte næsten alle kødædere, der er store nok til at æde en kødfisk som f.eks. grævlinger , katte, ulve , ræve , jærv og nogle rovfugle.

Stoats har en god sans for syn, lugte og hørelse, som de bruger til at hjælpe dem med at jage. Støve er meget adrætte og gode klatrere og kan tage unge fugle fra en rede. De er også stærke svømmere, der er i stand til at krydse store floder. Hunknuser kaldes enten tæver, tæver eller jills, og hanknuser kaldes enten hunde, bukke, knægte eller kogeplader. Baby stoats kaldes kits. En gruppe af stoats kaldes en 'campingvogn'.

  En Stoat

Stoat Habitater

Stoats foretrækker hede, moser nær skove, lavlandsfarme, kystlinje eller bjerge som egnede levesteder. Hvor der er passende føde, forekommer de i en lang række levesteder fra lavlandsskove og endda byer.

Stoats laver reder af græs og blade i hule stammer, muldvarpebakker, vægge, banker, huler, klippespalter (f.eks. tørre stenvægge) eller krat. Hunknuden er territorial i ynglesæsonen, det er hanknuden dog ikke.

Stoat diæt

Havstøv er stort set kødædende, og deres primære fødekilde er kanin , på trods af at den er mange gange sin egen vægt, suppleret med små gnavere, (såsom musmus og mus ), harer og fugle. Den spiser også insekter , fisk, krybdyr , padder og hvirvelløse dyr. Når der er knaphed på mad, spiser de ådsler (døde dyrekroppe). Den er en meget dygtig træklatrer og kan ligesom et egern stige ned fra en stamme med hovedet først.

Stoaten er i stand til at dræbe dyr, der er meget større end den selv. Når den er i stand til at skaffe mere kød, end den kan spise, vil den engagere sig i 'overskudsdrab' og gemmer ofte den ekstra mad til senere. Støber dræber deres bytte ved et bid i nakken og kan rejse så langt som 8 kilometer på en jagt. Stoats er voldsomme rovdyr og kan bevæge sig med hastigheder på 20 miles i timen, når de jager.

I de fleste områder, hvor våben og væsel eksisterer side om side, tager væselen generelt mindre bytte og væselen lidt større bytte. De større hanner tager generelt større bytte end hunner.

Stoat-adfærd

Stoaten er territorial og intolerant over for andre i dens udbredelsesområde, især andre af samme køn. Havsten bruger typisk flere huler, ofte taget fra byttearter. Den rejser normalt alene, undtagen når den parrer sig eller er mor med ældre afkom.

Stoat kommunikation sker hovedsageligt ved duft, da stoat har et følsomt lugtesystem (relateret til lugtesans). Som følge heraf savnes meget af denne kommunikation af menneskelige observatører. Imidlertid antages det, at støber kan identificere hunner i brunst efter duft og også byttets køn, helbred og alder.

Nogle slags gnavere, såsom musmus, har modtilpasset sig ved at være i stand til at lukke for forplantningen (hvilket gør hunnerne langsommere og nemmere at fange), hvis de lugter lugten af ​​haver. Stoats visuelle opløsning er lavere end hos mennesker, og farvesynet er dårligt, selvom nattesynet er overlegent. Taktil information præsenteres af vibrissae eller knurhår. Når den er foruroliget, kan en stoat frigive en kraftig moskus lugt fra sine analkirtler.

  Stoat vinterfrakke

Stoat Reproduktion

Stoats parrer sig i maj til juni efterfulgt af en periode med forsinket implantation. Parring sker i ynglesæsonen med flere partnere og er ofte tvunget af hannen, som ikke hjælper med at opdrage ungerne. Implantation af det befrugtede æg i livmodervæggen er forsinket i 280 dage, dog er drægtighedsperioden herefter blot 21 – 28 dage, så ungerne fødes i april til maj året efter. På trods af at det er et så lille dyr, er svangerskabets drægtighed blandt de længste rapporterede for pattedyr (11 måneder) på grund af den forsinkede implantation.

Hunknuder producerer 1 kuld på 5 – 12 unger om året. De unge kaldes 'sæt'. Ungerne vænnes fra ved 5 uger og er helt uafhængige og i stand til at dræbe deres eget bytte efter 12 uger. Hanknuder vil nogle gange parre sig med unge hunkøn i reden, så de er drægtige, før de overhovedet forlader deres mødre. Den gennemsnitlige levetid for en stoat er 1 – 1,5 år, men de kan leve op til 7 år.

Stoat bevaringsstatus

Stoats er relativt almindelige og er derfor ikke klassificeret som truede. Imidlertid er de største farer for havfrugten sult om vinteren, prædation af større kødædere og at blive dræbt på vejene.