Shiloh Shepherd: Den komplette guide til denne kæmpe race
Racer / 2026
BilledkildeDet Nordlig korthaleskær (Blarina brevicauda) er en stor spidsmus fundet i det centrale og østlige Nordamerika fra det sydlige Saskatchewan til Atlanterhavet Canada og sydpå til Nebraska og Georgia. På én gang, denne art og Sydlig korthaleskær (Blarina carolinensis), blev anset for at være en enkelt art, men de er nu klassificeret som separate arter.
Northern Short-tailed Shrew er en lille insektæder på størrelse med mus med en meget kort hale, korte lemmer, en spids næseparti og små øjne og ører skjult af pels. Northern Short-tailed Shrews pels er en tæt skifergrå og lidt lysere forneden. Dens hoved- og kropslængde er 10 centimeter inklusive en 2 centimeters hale, og den vejer omkring 21 gram omtrent lige så tung som en almindelig husmus.
Den nordlige korthalesmuss foretrukne habitat omfatter løv- eller nåleskove, marker, græsklædte områder nær vand, strandenge og våde åbne områder.
Den rigelige korthalespidsmus graver sig gennem skovstrøelsen eller tunnelerne i fugtig jord. Denne spidsmus er mest aktiv tidligt om morgenen og sent på eftermiddagen. Deres dag er organiseret omkring meget aktive perioder, der varer omkring 4,5 minutter, efterfulgt af hvileperioder, der i gennemsnit varer 24 minutter. Den nordlige korthalespidsmus går ikke i dvale. Deres vinterdødelighed er så høj som 90%.
Den nordlige korthalesmuss diæt er hovedsageligt regnorme, snegle og insekter, men der spises også svampe, forskellige hvirvelløse dyr og lejlighedsvis små hvirveldyr. Den nordlige korthalespidsmus er giftig og lammer sine ofre med sit giftige spyt. Det er kendt at opbevare overskudsmad.
Mandlige nordlige korthalespidsmus er territoriale og markerer deres huler med kirtelsekret, hvis lugt holder andre hanner ude. Giftige pattedyr er sjældne, så se også solenodon , næbdyr og vandspidsmus .
Parring begynder i det tidlige forår og kan forekomme indtil slutningen af september. Drægtighedstiden er 21 dage eller mere, og to til muligvis fire kuld, hver på 5-7 unger, fødes om året, normalt i en rede i en tunnel eller under en nedfalden træstamme.
Kirtler i den nordlige korthalesmuss mund indeholder et neurotoksin (et toksin, der virker specifikt på nerveceller), som gør det muligt for den at immobilisere større dyr såsom slanger og fugle. Kannibalisme er ikke ualmindeligt mellem disse spidsmus - Hvis de ikke er i stand til at finde føde inden for en periode på omkring to timer, vil disse små pattedyr angribe og æde hinanden.