Rød knude

Vælg Navnet På Kæledyret







  Rød knude

Det Rød knude (varm grå) er en mellemstor strandfugl, der findes i både den vestlige og østlige del af Nordamerika. Den er også kendt som rødstrupen og er en almindelig trækfugl langs mange kystområder i verden.

Der er 6 underarter, hvoraf 3 er hjemmehørende i Nordamerika, inklusive Alaska og Canada , ind i polarcirklen. De andre 3 underarter er hjemmehørende i Northern Europa og Rusland inklusive Sibirien. I begge tilfælde trækker de meget sydpå til vinteren.

  rød-knude-fugl-9602174

Rød knude karakteristika

Den røde knudefjerdragt skifter mellem ynglesæson og vinter. I vintermånederne er deres fjer lysegrå på oversiden og lysere gråhvide på undersiden. Dette er det samme på tværs af begge køn. Voksne af begge køn har en sortlig kasket om vinteren.

Deres avl og sommerpels er anderledes. Den voksne han har et orangerødt ansigt og bryst i ynglesæsonen, med en broget brun over deres øvre dele. Hunnerne har en lignende pels, men mindre lys og karakteristisk.

Den røde knudes næb er let opadvendt, normalt ikke længere end størrelsen på hovedet. Den har en kort hals og korte, mørke ofte sorte ben. Det er den næststørste af sandpiperfuglene. Med hensyn til størrelse er de omtrent 23-26 cm (9,1-10,2 tommer) lange med et vingefang omkring det dobbelte – 47–53 cm (19-21 tommer).

Red Knot Placering & Habitat

Den beboer typisk vadehavet, strande og tidevandsflader, men kan også ses i andre levesteder såsom kystmoser, græsgange og marker. Den røde knude er en almindelig trækfugl langs mange kystområder i verden og kan findes i både de vestlige og østlige dele af Nordamerika, især ved stoppunkter på deres lange træk.

I ynglesæsonen vandrer de til den arktiske tundra i Alaska og det nordlige Canada. Her vil de rede i tørre tundraskråninger, normalt væk fra kysterne og kun omgivet af sparsom vegetation. De kan også migrere til de sydlige dele af USA, Mellemamerika og Sydamerika om vinteren.

Af de underarter, der yngler i det nordlige Rusland og Sibirien, vil de trække og overvintre ved kystområderne i Vestafrika, eller Australien . Disse er usædvanlige langflugte fugle.

  røde-knob-6070525

Rød knude kost

Den røde knude lever primært af marine hvirvelløse dyr , herunder bløddyr, krebsdyr, marine orme og insektlarver. Den lever også af plantemateriale som frø og korn, men vil prioritere kød, når det er tilgængeligt. I stadieperioder kan de fodre på terrestriske insekter , edderkopper og bær. Den røde knude kan ses i store flokke, mens de fodrer, hvor de ofte ses sondere og hakke i sedimentet.

Deres største og vigtigste fødekilde er dog hesteskokrabben. De har brug for denne store fødekilde, og især deres æg, for at hjælpe dem med at tage den vægt på, de skal bruge for at udholde deres lange migration.

Rød knude opførsel

Hannerne er de første, der ankommer til et ynglested, og vil markere territorium med sangopvisninger fra luften. De kan endda jage andre hanner på flugt for at forsvare deres territorium. Sangflyvningerne er spektakulære at være vidne til, med udseendet af en ekspert koreografi. Det menes, at disse fugle er fuldstændig monogame, men det er ikke klart, om dette fortsætter fra sæson til sæson.

Når man rejser sydpå om vinteren, samles røde knaster i store flokke, og de vil spise og sove i disse flokke. Disse er vadefugle, og er kendt for både at fouragere og hvile på lavt vand. Som mange andre kystfugle vil de ofte hvile på et ben, på lavt vand, især når de raster. Det andet ben holdes tæt ind til kroppen. De er dagfugle, hvor det meste af deres aktivitet foregår i dagtimerne.

  rød-knude-fugle-6143268

Reproduktion af rød knude

Den røde knude er en monogam art og parrer sig typisk for livet. I ynglesæsonen engagerer hannen og hunnen sig i en frieriopvisning, som involverer prægning og regning, samt en ritualiseret løbeopvisning.

Hannen vil vælge 3 til 5 steder, der er egnede til at skrabe en rede, derefter vil hunnen vælge en fra udvalget. Hunnen vil så forberede det valgte sted med en jordrede, skrabe en fordybning ned i jorden og beklæde den med blade og kviste fra de omkringliggende piletræer, avener og nogle gange bjerglyng.

Hunnen lægger normalt to til fire plettede, olivenbrune æg i deres udskrabte jordrede. Æggene ruges i 20-25 dage, hvor begge forældre skiftes til, mens de andre fouragerer. Når ungerne er udklækket, udvikler de sig hurtigt, og efter den første dag er de i stand til at forlade reden og fouragere med deres patenter. Ved deres fjerde uge er ungerne i stand til at flyve og blive selvstændige.

Mødre vil normalt forlade stedet, før ungerne er fløjet, men fædrene bliver på stedet, indtil deres unger er fløjet. De vil derefter tage af sted alene og efterlade de unge til at tage deres første trækflyvning selvstændigt.

Den røde knude har en gennemsnitlig levetid på mellem 7-15 år i naturen, afhængig af en række miljøforhold og menneskeligt møde. Nogle individer er blevet registreret i op til 20 år.

Rød knude rovdyr og trusler

Generelt er den røde knude byttet ud af forskellige fuglearter, såsom jægere, ugler, høge, måger og skuaer. Stor rovfugle såsom vandrefalke er også en trussel uden for deres ynglepladser. Andre landrovdyr som f.eks ræve og vaskebjørne vil også drage fordel af enhver mulighed, der byder sig til et rødt knudemåltid.

Ud over truslen om prædation står den røde knude over for en række forskellige trusler fra menneskelige og miljømæssige pres. Klimaændringer har en betydelig indvirkning på deres nordlige, kystnære ynglepladser. Havniveaustigninger og kysterosion omkring deres arktiske område ødelægger deres levesteder, og det hurtigt.

Andre menneskelige trusler omfatter ubæredygtige fiskerimetoder, især af deres vigtigste fødekilde, hesteskokrabben. Med mindre føde og mindre egnet yngleplads er presset på for disse fugle.

  rød-knude-1460255

Bevaringsstatus for rød knude

Røde knob anses ikke for at være en truet art endnu, men de er opført som nær truede på IUCNs rødliste. Nogle underarter er dog mere udsatte end andre. Alle tre underarter, der lever i Nordamerika, er i tilbagegang.

Red Knot Rufa er for eksempel opført som føderalt truet på United States Endangered Species Act med en tilbagegang, der kan skubbe fuglen til at uddø. I 2003 var det forventet, at fuglen måske kun havde et årti tilbage. Fra 2022 er de stadig en eksisterende underart.

En beskyttelsesforanstaltning, der er blevet indført for at forsøge at lette et vist pres fra disse fugle, er begrænsningen af hestesko krabbe høst til konsum. Disse fugle er også beskyttet af AEWA-aftalen, hvor underskriverne har ansvar for at beskytte arten mod jagt, overvåge bestandstallene og etablere beskyttede områder for arten.

Fantastiske fakta om den røde knude

  • Den røde knude har en af ​​de længste træk af enhver fugl. En underart, den Varmt gråt hår eller Red Knot Rufa, rejser næsten 20.000 miles hvert år. De foretager en 9.000 miles (14.000 km) rejse fra polarcirklen til den anden side af kloden på den sydlige spids af Sydamerika. Så for ynglesæsonen tager de rejsen tilbage.
  • For at forberede dem til den lange migration, vil disse fugle reducere størrelsen af ​​deres fordøjelsesorganer og tage masser af vægt på for at give næring til turen.
  • Røde knob har nerveender i deres næb, der hjælper dem med at finde bløddyr begravet under vådt sand.