16 forskellige typer hyrdehunde
Andet / 2026
BilledkildeDet Jeg spiller Toucan 'Ramphastos toco' er det mest kendte og største medlem af tukanfamilien og findes almindeligvis i zoologiske haver. Toco Tukaner lever i sydamerikanske regnskove og Cerrado savanne. De er hjemmehørende i: Argentina, Bolivia, Brasilien, Guyana, Paraguay, Peru og Surinam. Der er 37 arter af Toco Tucans lige fra Mexico til Argentina.

Toco Tucans har slående fjerdragt med en sort krop, hvid hals og en blå eller orange øjenring. Deres mest bemærkelsesværdige træk er dog dets enorme gule næb med en sort eller blå spids, som ser tung ud, men er utrolig let, fordi indersiden er hul. Toco Tucans er i gennemsnit 25 inches lange, med deres næb, der måler op til 8 inches.
Toco Toucans lange næb er nyttige til at nå ting, som ellers ville være uden for rækkevidde. Det bruges også til at flå frugt og skræmme rovdyr væk. Toco Tukaner ses typisk i par eller små familiegrupper. Under flugten veksler den mellem et udbrud af hurtige klap med de relativt korte, afrundede vinger og glidning. Redning er sæsonbestemt, men timingen varierer fra region til region. Reden er typisk placeret højt i et træ og består af et hulrum, hvoraf i hvert fald en del udgraves af forældrefuglene selv. Den er også blevet registreret, når den yngler i huller i jordbanker og terrestriske termit-reder.
Toco-tukaner samles ofte i store grupper og sludrer højt og larmende, deres opkald synkroniseres med de hurtige opadgående swing af deres næb.
Toco Toucan spiser hovedsageligt frugt ved hjælp af næbbet, men de vil også lejlighedsvis spise insekter, krybdyr og fugleæg. Toco Tukaner yngler og raster i huller i træer.
Toco Toucan reproduktionscyklus er årlig. Når du opdrætter Toco Tucans, søger du efter væltede træer eller huller til redepladser. Efter parring lægger hunnen normalt 2 rene hvide æg et par dage efter parring.
Ungerne klækkes nøgne og blinde efter 16 – 18 dage og bliver op til 6 uger i reden, passet af begge forældre. Når den sover, drejer en tukan hovedet, så dens lange næb hviler på ryggen, og folder derefter sin lange hale pænt over den.
Når de trækkes fra reden og håndfodres som babyer, kan de i sidste ende blive kæledyr. Toco Tucans kræver dog rummelige bure at hoppe frem og tilbage fra på grund af deres aktive natur og kræver legetøj i deres bur for at forhindre kedsomhed.
Toco Toucans kost med høj frugt og følsomhed over for hæmokromotose (jernopbevaringssygdom) gør dem vanskelige for nybegyndere at vedligeholde. De kaster også deres frugt, så den potentielle ejer bør være parat til at rydde op i tørret frugt. Toco Tukaner er dyre fugle at vedligeholde.