Galapagos Whimbrel Birds

Vælg Navnet På Kæledyret







  Snurrefugle Billedkilde

Det Whimbrel (Numenius phaeopus), er en vadefugl i den store familie Scolopacidae. Det er en af ​​de mest udbredte af krøllerne, der yngler over store dele af det subarktiske Nordamerika, Europa og Asien så langt sydpå som Skotland.

Whimbrel Birds ses på Espanola øen , Galapagos.

Dette er en vandrende art, der overvintrer ved kyster i Afrika, Sydamerika, Sydasien til Australasien og det sydlige Nordamerika. Den er også en kystfugl under træk. Whimbrel er ret selskabelig uden for ynglesæsonen. Den yngler på arktisk tundra. I migration kan den findes i en bred vifte af levesteder, herunder vadehavet, sandstrande, klippekystlinjer, strandenge og oversvømmede landbrugsmarker.

  Whimbrel

Hvirvel (Numenius phaeopus) er en stor og langbenet strandfugl med en lang, buet næb. Den tilhører familien af ​​sandpiper, Scolopacidae, og er en af ​​de mest udbredte af krøllefuglene, der yngler i Alaska og i arktiske egne af Canada og Grønland.

En trækfugl, hvirvlen overvintrer ved kysten i Syd- og Nordamerika og har en tendens til at koncentrere sig i flokke. Navnet 'Whimbrel' stammer fra England og blev givet til fuglen som en løs fortolkning af fuglens kald.

I denne artikel vil vi tage et kig på Whimbrel mere i dybden og udforske denne fugls adfærd, habitat og bevarelse. Hvis du er interesseret i at lære mere, så fortsæt med at læse videre.

Karakteristika af Whimbrel Birds

En stor fugl, hvirvelen er omkring 37-47 cm (15-19 in) lang, 75-90 cm (30-35 in) i vingefang og 270-493 g (9,5–17,4 oz; 0,595–1,087 lb) i vægt. Den er hovedsageligt gråmeleret-brun i farven og har en lang buet næb. Dens næb er længst i den voksne hunhvirvel og har en knæk snarere end en glat kurve.

Hvirvelen har et tydeligt hovedmønster med mørke og lyse skiftende striber. Dens farve varierer ikke årstid til sæson, og under flugten ser den brun ud over det hele med en hvid mave. Dens næb er ensfarvet sort om sommeren og har en lyserød eller rødlig bund om vinteren. Whimbrel fugle har også en smal mørk øjenlinie. Den har også en forholdsvis lang hals og deres vinger er spidse og korte.

Der er fem underarter af whimbrel:

  • Numenius Phaeopus Phaeopus – det nordlige Europa, det nordvestlige Asien
  • Numenius phaeopus broget – det nordøstlige Asien
  • Numenius phaeopus alboaxillaris – Centralasien (sjælden, truet)
  • Numenius Phaeopus islandsk – Yngler på Island, Færøerne og Skotland.
  • * Numenius phaeopus hudsonicus (Hudsonsk curlew) – det nordlige Nordamerika

* Numenius phaeopus hudsonicus-underarten, nu kendt som The Nearctic Taxon, anses nu for at være en destinktart af IOC (International Ornithologists’ Committee).

Levetid

En hvirvel lever normalt i omkring ti år. Den ældste registrerede hvirvel levede dog til en alder af 24!

Kost

Whimbrels-diæten omfatter insekter, krebsdyr og bær. De bruger deres lange næb til at sondere ind i vadehavet eller vådt sand for hvirvelløse dyr som f.eks krabber , især mudderkrabber, krebs, muldvarpekrabber, små fisk, havorme, havagurker, sandrejer og små bløddyr. Formen af ​​Whimbrels næb matcher kurven af ​​krabbens hule. Interessant nok vil en hvirvel normalt vaske en krabbe, før den spiser den for at fjerne mudder, og fjerner den største klo først.

På ynglepladser spiser hvirvler bær tilbage fra den foregående sommer, og de samme bær bliver en meget vigtig del af deres kost, før de vandrer. I løbet af året spiser hvirvler også edderkopper, græshopper , fluer og biller.

Snurrefugle opretholder deres fødeområder på overvintringspladser og i trækstop, og vil forsvare sig, hvis en anden hvirvel kommer for tæt på.

  Hvirvel under flugten

Opførsel af Whimbrel Birds

Parring

Whimbrel fugle er monogame dyr. Hannen udfører dramatiske flyveopvisninger over redeterritoriet, flyver i store cirkler, skiftevis flagrende så højt som 1.000 fod og glider ned, mens den giver fløjtende og boblende sang for at tiltrække hunnerne. Bejlende hanner jager også hunner til fods og under flugt.

Receptive hunner reagerer på hannen ved at hænge vingerne ned, spænde halen og læne sig fremad. Par kan også udføre skiftende visninger, der involverer en hævet hale og sænket bryst. De opretholder også deres bånd med trillende opkald under inkubationsopgaver.

Snurrefugle vender ofte tilbage til det samme område for at rede med den samme makker i på hinanden følgende sæsoner. De har normalt et territorium, som de deler med et par andre par, som kan variere i størrelse fra 12 acres til over 90 acres. De er meget territoriale dyr, men tolererer naboer, så længe de ikke krydser ind i deres område. Når æggene er udklækket, mindskes deres territoriale forsvar.

Indlejring

I ynglesæsonen yngler snurrefugle normalt på hævede steder og i et område beskyttet mod vinden, såsom nær en busk. Deres reder er simple skåle, der presses ned i jorden, derefter foret med blade, græs og mos og måler omkring 5,6 tommer på tværs og 1,5 tommer dybt. Hunnen bygger normalt redeområdet.

En whimbrels inkubationstid er mellem 22-28 dage, og der lægges mellem tre til fem æg. Æggene er blågrønne til brune i farven, og begge forældre hjælper med at ruge æggene. De dunede unger forlader reden kort efter klækkelse, omkring en til to timer, og nærer sig selv.

Hannerne bruger dramatiske flyvevisninger og sange for at tiltrække hunner til parring. Begge forældre er meget beskyttende over for deres unge og vil angribe alle mennesker, der kommer for tæt på. Hannerne synger og viser sig på og over redeterritorier og kalder ofte højt, når de ser rovdyr eller ubudne gæster. Hunnen forlader generelt ynglen først, og hannen bliver hos ungerne, indtil de kan flyve, omkring 4-6 uger.

Habitat

De foretrukne levesteder for disse store kystfugle omfatter tundra, strandenge, prærier, kystlinjer og mudderflader, især når de spiser. Når de ikke fodrer, lever hvirvler også på enge, marker, klitter og østersbede samt mangrovetræer.

De har fundet rede i store dele af Alaska og i arktiske områder i Canada og Grønland, men vandrer til Atlanterhavskysten i Nordamerika. Hvirvelen tilbringer vintre i Afrika, Nordamerikas sydlige kyst fra Californien mod syd gennem Mexico, Vestindien, Sydamerika og Sydasien.

Migration

Voksne hvirvler forlader redepladserne i juli, og ungerne fra året forlader omkring en måned senere. De findes normalt inde i landet i trækperioden, selvom de som nævnt ovenfor tilbringer deres vintre ved kysten. I marts til maj begynder de at rejse nordpå igen.

Nogle af disse trækfugle foretager en nonstop-flyvning på 2.500 miles fra det sydlige Canada eller New England til Sydamerika.

Snurrefugle både trækker og raster i flokke, ofte ledsaget af mindre fuglearter. En gruppe sandpiper har mange kollektive navneord, herunder en 'binde', 'modsigelse', 'slynge', 'bakke' og 'tidstrin' af sandpiper.

  Whimbrel fugl

Bevaringsstatus for snurrefugle

Der er faktisk lidt kendt om snurrebestanden, hvilket skyldes, at de yngler i fjerntliggende områder. Det menes dog, at deres globale befolkning er omkring 1,8 millioner, og bekymringen om bevarelse er relativt lav. De har en udbredt udbredelse og kan findes ved kysterne af seks kontinenter om vinteren.

I løbet af det tidlige tyvende århundrede blev hvirvler jaget stærkt i Nordamerika for at få mad. Der var et forbud mod jagt i Nordamerika, hvilket har hjulpet med genbefolkning, men de jages stadig i dag i dele af Sydamerika og Caribien. Bortset fra jagt er en stor trussel mod hvirvelen ødelæggelsen af ​​kystnære vådområders levesteder og stigende havniveauer.