Emu

Vælg Navnet På Kæledyret







Billedkilde

Emu The Emu er en stor, sej, flyveløs fugl, der findes i mange dele af Australien og Ny Guinea. Det er Australiens største fugl og det eneste medlem af slægten: Dromaius.

Emuen er den næststørste fugl i verden, den største er den lignende udseende, struds. Selvom Emuer ligner strudse , emuer har en længere, lavere profil og 3 tæer på hver fod (Strudse har kun 2 tæer på hver fod). Den nærmeste slægtning til emuen er en kasuar, en anden flyveløs fugl .

Emu Beskrivelse

Emuen kan blive så høj som 2 meter (6,5 fod) i højden (1 – 1,3 meter ved skulderen) og veje op til 45 kg (99 pund). Mandlige og kvindelige emuer ligner hinanden i udseende, selvom hunnerne generelt er større. Emus har bløde, lange, brune fjer på deres fjerdragt, som har et pjusket udseende og kortere dunede fjer på hovedet.

Skafterne og spidserne af deres fjer er sorte, og energien fra solen absorberes gennem spidserne, og den løstpakkede indre fjerdragt isolerer deres hud mod varmen, hvilket tillader emuen at være aktiv under dagens varme. Når temperaturerne er meget varme, bukser emuen for at hjælpe med at holde sin kropstemperatur.

Emus har store flerfoldede næsepassager til normal vejrtrækning i køligere vejr. Emus har stærke lange ben, og selvom de ikke kan flyve, kan de løbe med hastigheder på 50 kilometer i timen (31 miles i timen).

Emus har et blødt, spidst næb tilpasset til græsning og store øjne, som er gyldenbrune til sorte. De har blå hud på deres lange halse, som er synlige gennem deres tynde nakkefjer. De har 2 skjulte vinger og en højt specialiseret bækkenmuskulatur, som hjælper deres evne til at løbe så hurtigt.

Emuer er de eneste fugle med gastrocnemius-muskler (det samme som menneskelige lægmuskler) i bagsiden af ​​underbenene.

Emu Habitat

Emuen er almindelig på det australske fastland, men vil undgå tæt befolkede områder, tørt land og tætte skove. De kan overleve i de fleste levesteder i hele Australien, men de mest almindelige steder er sklerofylskove og savanneskove og græsarealer.

Emu diæt

En Emus altædende diæt består af græsser, blomster, frugt, bær, frø fra Mulga-busken, forskellige planter og insekter, herunder fårekyllinger, græshopper , mariehøns, larver, myrer og møllarver.

De kræver også sten og småsten for at hjælpe med fordøjelsen af ​​plantemateriale. Emus har også været kendt for at spise trækul. Emus rejser lange afstande for at finde mad. De migrerer til fods på rejser så langt som 500 kilometer eller mere for at finde rigelige fødeområder. Emuer har tendens til at fouragere efter mad i et dagligt mønster.

Emu-adfærd

Emus er ret vokale fugle, og deres vokaliseringer inkluderer en høj buldrende lyd, som skabes af en oppustelig halssæk, der har en tynd væg og er omkring 30 centimeter lang. De laver også gryntende lyde og en dyb trommelyd. Nogle af deres lyde kan høres op til 2 kilometer væk. Emuer er generelt nomadiske.

De rejser normalt i par, selvom de kan danne store flokke. De følger et sæsonbestemt migrationsmønster, typisk nordpå om sommeren og syd om vinteren, selvom østlige emuer tilsyneladende ikke følger noget mønster overhovedet.

Emuer er i stand til at svømme, når behovet opstår. De er menneskelige frygtløse fugle og har været kendt for at nærme sig små grupper af mennesker og hjælpe sig selv til enhver mad, der tilbydes.

Emu-reproduktion

Ynglepar dannes i sommermånederne december og januar, og parringen finder sted i de køligere måneder maj og juni. En Emus avlsadfærd inkorporerer mandlig inkubation, dette skyldes, at hannen oplever hormonforandringer.

Mandlige emuer er dedikerede forældre. Efterhånden som æglægningsperioden nærmer sig, vil hannerne miste deres appetit og begynde at bygge en rede ved hjælp af pinde, græs, blade og bark.

Den kvindelige emu lægger sine æg (i gennemsnit 11 æg), som er store, tykskallede og grønne i farven, og lader derefter emuen hannen for at ruge. Den kvindelige emu vil parre sig med andre hanner og vil producere flere kløer af æg.

I de næste 8 uger efter æggene er lagt, vil hannen sidde på reden og vende forsigtigt æggene rundt 10 gange hver dag. Et gennemsnitligt æg kan måle 5 tommer langt og 3 tommer bredt og veje op til 900 gram.

I løbet af denne rugetid kan den mandlige emu tabe en tredjedel af sin kropsvægt ved ikke at spise, mens han ruger æggene. Han overlever kun på lagret kropsfedt.

Når æggene klækkes, vil han-emuen blive hos ungerne i de næste 18 måneder og lære dem at gå på jagt efter mad. Kyllinger er aktive meget hurtigt efter udklækningen. De er omkring 5 tommer (12 centimeter) høje og vejer 0,5 kilogram (18 ounces).

Emu-kyllinger har karakteristiske cremefarvede og brune diagonale striber for at hjælpe dem med at camouflere, som vil falme efter omkring 3 måneder. Kyllinger er fuldt udvoksede, når de er 12 – 14 måneder gamle. Levetiden for en emu er mellem 10 og 12 år i naturen.

Emu bevaringsstatus

Emuer opdrættes for deres olie, læder og kød, men emuer er almindelige fugle med en anslået bestand på omkring 725.000. Emu-populationer varierer fra årti til årti afhængigt af nedbør. Nogle isolerede populationer i New South Wales er opført som truede på grund af kollisioner med køretøjer, tab af levesteder og stigningen i antallet af vilde hunde og grise.