Strudsefugle

Vælg Navnet På Kæledyret







  struds

Strudsen (Struthio camelus - der betyder 'kamelagtig') er verdens største flyveløse fugl, som er hjemmehørende i savannerne og græsarealerne i Sydafrika. Det er også blevet introduceret til Australien. Strudsen er medlem af fuglefamilien af ​​strudsefugle (som betyder flyveløs fugl). Det er den eneste levende art i familien: Struthionidae og et medlem af ordenen:

Struthioniformes som også omfatter Rheas, Emus, Kiwi og Kasuarer som også er store, flyveløse fugle fra forskellige dele af verden.

  • EN han struds kaldes en hane og en hun Struds kaldes en høne.
  • EN baby struds kaldes en kylling .
  • En gruppe strudse kaldes en Besætning .

Struds Beskrivelse

Strudse kan vokse til 1,7 – 2,8 meter (5,5 – 9,4 fod) i højden og veje 130 – 150 kg. På trods af at de er flyveløse, har strudse små vinger, der er dækket med luftige fjer. Vingerne er for små til at løfte strudsens tunge kroppe fra jorden og op i luften, men bruges som ror, når fuglen løber for at hjælpe den med at ændre retning.

Strudse har lang, bare hals, et fladt, bredt næb med en afrundet spids og store øjne. De har lange, kraftige, bare ben og stærke fødder med 2 skarpe kløer på hver fod, som bruges til forsvar. Deres massive benmuskler gør dem i stand til at levere et kraftfuldt spark, som kan skade eller endda dræbe en angriber. Strudse kan dog kun sparke fremad.

Strudse indeholder deres hovedmuskulatur i hofter og lår. De lange ben gør det muligt for strudsen at løbe med hastigheder på over 65 kilometer i timen (40 miles i timen). En strudshan har en sort fjerdragt med hvide vingespidser, dog har hunner og unger en brunlig, mere mat fjerdragt, som hjælper dem med at camouflere.

I brændende ørkenforhold, hvor temperaturen kan stige over 120 grader fahrenheit, er strudsens krop finjusteret til at holde sig omkring 18 grader mindre. Enhver højere end dette forstyrrer strudsens indre kemi. Derfor bruger strudsen anatomi, fysiologi og adfærd for at forblive cool. Strudse har også akut syn og hørelse og kan mærke rovdyr langt væk.

Struds Habitat

Strudsenes foretrukne levesteder er savanne, krat, græsarealer og halvørkener. Strudse nyder vand og tager ofte bade, hvor der er vandkilder til rådighed. De er også gode svømmere.

Struds kost

Strudse er altædende og vil spise næsten alt, hvad de kan finde. De spiser en række forskellige fødevarer fra frø og plantemateriale til firben og frøer. Strudse har ingen tænder og sluger derfor ofte småsten for at hjælpe med fordøjelsen i kråsen. Maden samler sig i afgrøden og glider derefter ned ad halsen i en bolus. Strudsen har tarme på 14 meter, så den får mest muligt ud af de seje planter, den spiser. De er i stand til at gå uden vand i flere dage og overleve på fugten fra planter i stedet. De er også i stand til at lave deres eget vand internt.

  strudsen

Strudsens adfærd

Strudse har en nomadisk livsstil og er for det meste daglige, aktive tidligt og sent på dagen. De strejfer rundt på savannerne i grupper af 50 fugle. Hannerne er territoriale og vil forsvare deres territorium aggressivt.

Strudse begraver ikke rigtig hovedet i sandet. Når en struds er truet, vil den ligge fladt på jorden for at virke mindre tydelig eller løbe væk. Hvis den bliver fanget, vil strudsen sparke ud mod sin forfølger med sine kraftige ben.

En struds vil også bruge kropsholdning til at skræmme en rival eller et rovdyr, hvorved den vil fnulle sine vingefjer op og hvisle højt. Strudse er designet til fart, og de fleste vil komfortabelt løbe fra deres rovdyr, som omfatter løver, leoparder og hyæner. Strudse er meget vokale fugle, og vokaliseringer omfatter fløjtende, buldrende, hvæsende og prustende.

Struds Reproduktion

I ynglesæsonen omkring marts/april kæmper strudsehanerne om haremer på 2 – 7 hunner, som de kan parre sig med. De forsvarer deres territorium ved at patruljere og fremvise og ved at lave højlydte buldrende opkald. De puster også deres lyserøde halse op. Strudse engagerer sig i en unik form for kooperativ avl.

Efter parring vil flere hunner fra nabolaget deponere deres æg i fælles redegrave i sandet, som hannen har gravet. Kun alfa-hunnen vil arbejde sammen med hannen for at ruge æggene, idet de skiftes til at sidde på reden. Hunnerne sidder på æggene om dagen og hannerne sidder på æggene om natten.

Strudseæg er omkring 16 centimeter lange, vejer 3 pund og er blanke og cremefarvede. De er de største fugleæg af alle. Efter udklækket (efter omkring 6 uger), danner ynglen på op til 40 kyllinger vuggestuer. Nogle gange stjæler strudse unger fra andre fugle for at tilføje deres eget yngel for at gøre det større.

Strudsen er den vigtigste plejer. De bittesmå strudse lærer straks at følge hannen og samler sig om hans fødder, mens de forsøger at følge med i gruppens til tider formidable skridt (3-5 meter lange). Strudsen viser ungerne, hvordan de skal fodre og beskytter dem mod rovdyr og elementerne ved at bruge sine vinger til at beskytte dem mod den varme sol.

I løbet af deres første år vokser strudsekyllinger omkring 25 centimeter om måneden. Strudse bliver kønsmodne mellem 2 og 4 år, selvom hunnerne modnes omkring 6 måneder tidligere end hannerne. En struds levetid kan være op til 75 år, hvor omkring 50 år er typisk.

Strudsebevaringsstatus

Strudse er opdrættet i nogle dele af Afrika for deres skind og kød. Selvom antallet af strudse er faldet drastisk i løbet af de sidste 200 år, er de stadig klassificeret som 'mindst bekymring'. Der er omkring 2 millioner strudse på verdensplan.

Ofte stillede spørgsmål

  • Strudsen har det største øje af ethvert landdyr. Dens øje er større end verdens mindste fugl, Bee Hummingbird. Deres øjne måler 2 tommer (5 centimeter) på tværs.
  • En hun struds kan lægge 40-100 æg om året, i gennemsnit omkring 60 æg om året.
  • At blødkoge et frisk strudseæg ville tage 1 time. At hårdkoge ville tage 1,5 time.
  • En hunstruds viser en bemærkelsesværdig evne til at genkende sine egne æg, selv når de blandes med andre hunners æg i deres fælles rede.
  • Strudsen er ude af stand til at flyve og har ikke en kølet brystben (brystben), der er fælles for de fleste fugle.
  • Når en struds er fuldt udvokset, har den et af de mest avancerede immunsystemer, som menneskeheden kender.
  • Strudseskeletter og fossiler er blevet fundet tilbage over 120 millioner år, hvilket betyder, at strudse er sande dinosaurer .
  • Der er 3 hovedarter af strudse, hvoraf kun én, Struthio Camelus Domesticus (den afrikanske sorte), findes i fangenskab.
  • Et strudseæg svarer til vægten af ​​omkring 24 hønseæg.
  • Strudse tiltrækkes af små, skinnende genstande og hakker nysgerrigt på dem.

Mere afrikanske dyr

Mere Fugle, der starter med O