Snesko Hare

Vælg Navnet På Kæledyret







Billedkilde

Snesko Hare

Det Snesko Hare (Lepus americanus) kaldes også 'Varierende Hare'. Sneskoharen findes i alpine regioner i Nordamerika, Alaska og Canada.

Befolkningen af ​​sneskoharen svinger enormt over en cyklus på omkring 10 år på grund af tilgængeligheden af ​​føde og rovdyrinteraktioner.

Snowshoe Hare Beskrivelse

Sneskoharen har en kropslængde på 36 – 52 centimeter og en halelængde på 2,5 – 5,5 centimeter. Den er større end andre harer og vejer omkring 3 til 4 pund som voksen. Sneskoharen er passende navngivet, fordi den har meget store bagfødder. Det ser ud, som om det bærer store sko, der er lavet til at gå i sneen. Disse store fødder forhindrer haren i at synke ned i den dybe sne, mens den hopper og går, da tæerne kan spredes og fungere som snesko. Deres fødder har også pels i bunden, som beskytter dem mod kulden og giver dem trækkraft i sneen.

I løbet af vinteren bliver sneskoharernes pels hvid i farven for at hjælpe den med at camouflere fra rovdyr. Om sommeren får dens pels en rusten/brun farve. I løbet af året forbliver dens flanker dog hvide, og der er tydelige sorte totter af pels på kanten af ​​dens ører.

Habitat for sneskohare

Sneskoharen lever i skovområder, hvor jorden er dækket af underskov, sumpe og krat.

Snesko Hare Diæt

Sneskoharer er planteædere. Deres kost består af planter som græs, bregner og blade om sommeren og kviste, knopper og bark om vinteren. Sneskoharen spiser enten alene eller i små grupper.

Sneskohareadfærd

Sneskoharen er nataktiv, hovedsagelig aktiv om natten og går ikke i dvale. Sneskoharen kan løbe op til 27 miles i timen og hoppe 10 fod i et hop. Den er ekspert i at undslippe rovdyr som ulven, bobcat eller los. Når et rovdyr jager den, vil haren hurtigt ændre retning. Sneskoharer er også meget gode svømmere og vil hoppe i vandet for at undslippe.

Reproduktion af sneskohare

Opdræt begynder i marts. En sneskoharehun kan få op til 4 kuld om året, hvilket gennemsnitligt er 2-4 unger, som fødes godt pelsede med åbne øjne. I ynglesæsonen vil hanner konkurrere om hunner, og hunner kan yngle med flere hanner.

Bevaringsstatus for sneskohare

Snowshoe-haren er klassificeret som 'Least Concern' af IUCN.