Indisk skimmer fugl

Vælg Navnet På Kæledyret







Billedkilde

Det Indisk skimmer (Rynchops albicollis) var engang kendt som den indiske saksnæb på grund af dens mærkelige næb.

Den indiske skimmer findes hovedsageligt i dele af Indien og Pakistan, og der anslås at være omkring 6.000 – 10.000 individer, men disse tal kan meget vel være faldet under dette niveau givet beviser for fald i hele dens udbredelsesområde.

Indiske skimmere er mere udbredte om vinteren og findes i kystmundinger i det vestlige og østlige Indien. Nogle dele af Afrika giver også beboerhabitater til skimmere.

Den indiske skimmer er en af ​​3 arter, der tilhører skimmerfamilien: Rynchopidae. Skimmeren har fået sit navn fra den specialiserede rovjagtadfærd, der involverer dens unikke næb.

Brug oplysningerne nedenfor til at finde ud af mere om den indiske skimmers egenskaber, levesteder, kost, adfærd og reproduktion.

Indiske skimmer-egenskaber

Skimmere er mellemstore til store vandfugle. Den indiske skimmer måler 40 – 43 centimeter (15,8 – 17 tommer) i længden, vejer omkring 350 gram og har et vingefang på 108 centimeter (42,5 tommer).

Indiske skimmere er let genkendelige fugle med deres sorte og hvide fjerdragt, sorte hovedhætte, hvide ansigt og krave og karakteristiske lange, tykke, lys orange næb med en gul spids. Deres næber er ret unikke, idet den øvre mandibel er noget kortere end den nederste mandibel. Den nederste mandibel er fleksibel og ligner en kniv og skummes gennem vandoverfladen og samler vandlevende bytte op, mens den flyver. Den øverste mandibel er i stand til betydelig fleksibilitet.

Den indiske skimmers vinger er lange, spidse og sorte i farven med en hvid bagkant. Deres korte, gaflede haler er hvide med sorte centrale fjer, og deres ben og fødder er røde.

Et hurtigt kig på enhver flyvende eller stationær skimmer vil vise de horisontalt forlængede øjne, næsten som slidser. Kun skimmeren har denne form for fysisk beskyttelse mod sandsynligt vandsprøjt, når man skimmer havets overflade.

Hanner og hunner ligner hinanden i udseende, dog er hannerne lidt større i størrelse. Ikke-ynglende fugle er ikke så farvestrålende som ynglefugle og har en tendens til at være meget matere i farven. Indiske skimmere bliver nogle gange forvekslet med terner, da de ligner hinanden i udseende.

Indisk Skimmer Habitat

Den indiske skimmer kan findes på kystnære vådområder og laguner, store lavlandsfloder, søer, moser, sumpe og flodmundinger og ferskvandskilder, især i ynglesæsonen.

Indisk skimmer-diæt

Skimmere har tendens til at fouragere i små flokke. Disse lyse næbbede fugle jager havet og op og ned af store floder og søer både om dagen og under måneskinne nætter. Skimmere fouragerer efter føde ved at flyve lavt over vandet med åbne næb, og deres underkæbe pløjer gennem vandoverfladen. De viser bemærkelsesværdige kunstflyvningsfærdigheder, da regningen holdes på en stabil sti gennem vandoverfladen.

Indisk skimmernæb

Når fuglen støder på en fisk, hæves underkæben op og lukkes med en op- og nedbevægelse af hovedet. Overskydende vand drænes fra næb da fuglen løfter sig tilbage i luften. Underkæben adskiller derfor effektivt fisk og havprotein fra vandet. Fisken bliver derefter enten spist under flugten eller ved landing.

Indiske skimmere lever af fisk, der lever på overfladen, men de vil også spise små krebsdyr og insektlarver. Havliv og havprotein udgør en stor del af Skimmerens kost.

Indisk skimmeradfærd

Den indiske skimmer er generelt en tavs fugl, men kan fremkalde et højt nasalt 'kyap-kyap' eller 'kap' eller 'kip'-kald, når det bliver forstyrret, alarmeret eller under flugt.

Indiske skimmere er omgængelige fugle, der rede i kolonier og raster i flokke på sandbanker.

Indisk skimmer reproduktion

Ynglesæsonen finder sted fra februar til maj, når kolonier på over 40 parrende par kan ses yngle på sandede øer eller åbne sandbanker ofte ledsaget af andre fugle såsom terner. Reder er simple afskrabninger i jorden, der gør det muligt for fuglene at se alle nærgående rovdyr.

Hunnen lægger mellem 3 – 5 brunhvide æg, der har brune pletter og striber på sig. Æggene ruges i reden i de køligere dele af dagen og tages væk fra reden til køligere dele, når det er den varmeste del af dagen. De inkuberende voksne siges at gennemvæde deres maver med vand for at hjælpe med at afkøle æggene. Æg inkuberes i 21 – 30 dage.

Unge indiske skimmere er grå/brune med blege frynser på skulderfjer, ryg og vingedækfjer. Der er mere hvid farve på deres hoveder end hos de voksne, og deres næber er orange med en mørk spids. Deres næber er lige lange, når de fødes, men efterhånden som de nærmer sig den spæde alder ved 35-42 dage, bliver underkæben mere forlænget.

Skimmere når seksuel modenhed som 2-årig. Den indiske skimmer yngler en gang om året. Levetiden for skimmere er ukendt, men de kan godt leve mellem 15 – 20 år.


Indisk skimmer bevaringsstatus

Den indiske skimmer er klassificeret som 'Sårbar' af IUCN. Det er truet af tab af levesteder og nedbrydning, forurening og forstyrrelse af lavlandsfloder og søer. De fleste kolonier er ubeskyttede, men nogle ligger inden for naturreservater såsom National Chambal (Gharial) Wildlife Sanctuary i Indien. Aktiv forvaltning har reduceret de vigtigste trusler på nogle vådområder. Afrikanske skimmere er også næsten lige så truede som den indiske skimmer.


Vidste du det her om indiske skimmere?

Uerfarne fuglekiggere skal måske kigge to gange for at skelne en Skimmer fra en Tern.